keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Welcome to Prague. There's no way back.

Olen nyt vuorokauden ja pari tuntia päälle viettänyt Prahassa. En yhtään ihmettele, että kaupunki on suosittu matkailukohde ja "uusi Pariisi". Täällä on kaunista.

Meillä on kiva pieni hostelli Old Prague Hostel aivan vanhan kaupungin sydämmessä. Suosittelen lämpimästi budjettimatkailijalle ja muillekin. Porukalla jo kiiteltiin sitä leirikoulumeininkiä, joka tulee kerrossängyistä.

Tänään käveltiin vanhassa kaupungissa ja tutustuttiin Juutalaisen museon antiin, eli vanhaan juutalaiseen hautausmaahan ja muutamaan museokäytössä olevaan synagogaan. Erityisen koskettavia olivat näytteillä olevat paikallisten juutalaislasten piirustukset vainojen ajalta.

Eihän matkustaminen ole mitään ilman hyvää ruokaa. Ravintolaruoka on herkullista ja halpaa. Pääruuan ja lasin viiniä saa n. 10 €:lla. Käytiin myös päiväkahvilla herkuttelemassa suloisessa leipomossa.

Ihan illasta kävimme koko porukalla opastetulla "ghost tourilla" kuninkaanlinnan ympäristössä. Opas kertoi maagisen Prahan historiasta ja legendoista.

Päivän kohokohta oli kuitenkin Tim Burton -näyttely. Se oli yllättävän laaja ja ihan mieletön. Esillä oli Burtonin taidetta ja luonnoksia elokuviin, kirjoihin ja muihin projekteihin, sekä julkaistuihin, että julkaisemattomiin. Lisäisi oli elokuvahahmoista teetettyjä nukkeja. Näyttely on vanhan kaupungin aukion kulmassa (museo/galleria ei nyt tähän hätään tule mieleen) syksyyn asti. Joten jos joku on tulossa Prahaan vaikka kesällä, niin suosittelen lämpimästi. Näyttelyssä ei saanut valokuvata, mutta ehkä hyvä niin, muuten olisin yrittänyt kuvata kaikki työt.

Ps. Anteeksi satunnaiset kännykkäräpsyt, kuvasin enimmäkseen kameralla.

1 kommentti:

  1. KIITOS että päästään vähän mukaan kurkistamaan Praha-tunnelmia! :)

    VastaaPoista